Βίντεο των ανασκαφών μέσα στον τάφο της Αμφίπολης

Βίντεο πως αποκαλύφθηκε το ψηφιδωτό δάπεδο

Βίντεο διάρκειας δύο λεπτών των αρχαιολογικών ανασκαφών μέσα από το ταφικό μνημείο του λόφου Καστά της Αμφίπολης, το οποίο μας δείχνει την πορεία των ανασκαφών και το δύσκολο έργο των αρχαιολόγων της ομάδας της Κας Περιστέρη, τον τρόπο που δουλεύουν μέσα στους θαλάμους, την αποχωμάτωση, καθώς και την διαδικασία αποκάλυψης του ψηφιδωτού δαπέδου του τρίτου θαλάμου με τη μυθολογική παράσταση της αρπαγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού:

Δελτίο Τύπου 28/10/2014

"Το Υπουργείο Πολιτισμού, δίνει σήμερα στη δημοσιότητα, για πρώτη φορά, υλικό- χρόνος, 2´.10’’- από την αποκάλυψη του ψηφιδωτού, στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης. Είναι, ουσιαστικά, υλικό αμοντάριστο, σε συνοχή τα πλάνα, με φυσικούς ήχους, αφαιρώντας τις πολλές ώρες της ενδιάμεσης ανασκαφικής διαδικασίας. Όπως αντιλαμβάνεστε, η εργοταξιακή μορφή της ανασκαφής δεν επιτρέπει την επεξεργασία του υλικού, σε συνθήκες studio. Παρουσιάζεται το υλικό, όπως καταγράφεται κατά την ψηφιακή τεκμηρίωση της ανασκαφής".


 

Αμφίπολη

Πηγή ενημέρωσης για για την Αμφίπολη και την πορεία των νεότερων αλλά και παλαιότερων ανασκαφών, τα ευρήματα στον τύμβο του λόφου Καστά. Δελτία Τύπου, συνεντεύξεις και βίντεο. Η αρχαία ιστορία της περιοχής. Όλα τα νέα του Δήμου Αμφίπολης.

Περισσότερα

Twitter