Αμφίπολη 2014

Ο θησαυρός της Αμφίπολης Σερρών σε ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ

Δείτε ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο "Αμφίπολη 2014" από το τοπικό FONH.GR  και το Ψηφιακό Μουσείο Τύπου Σερρών της ΚΕ.ΔΗ.Σ. (MTSER.GR) που παρουσιάζει το τι συνέβαινε στην Αμφίπολη το 2014.

Τρισδιάστατη απεικόνιση του μεγαλείου της Αμφίπολης

Νέο βίντεο με τρισδιάστατη απεικόνιση του τύμβου στο λόφο Καστά της Αμφίπολης, που περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που αποκάλυψαν οι ανασκαφείς έως τώρα.

Βίντεο των ανασκαφών μέσα στον τάφο της Αμφίπολης

Βίντεο πως αποκαλύφθηκε το ψηφιδωτό δάπεδο

Βίντεο διάρκειας δύο λεπτών των αρχαιολογικών ανασκαφών μέσα από το ταφικό μνημείο του λόφου Καστά της Αμφίπολης, το οποίο μας δείχνει την πορεία των ανασκαφών και το δύσκολο έργο των αρχαιολόγων της ομάδας της Κας Περιστέρη, τον τρόπο που δουλεύουν μέσα στους θαλάμους, την αποχωμάτωση, καθώς και την διαδικασία αποκάλυψης του ψηφιδωτού δαπέδου του τρίτου θαλάμου με τη μυθολογική παράσταση της αρπαγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα.

Αμφίπολη τάφος 3D απεικόνιση

Ψηφιακή τριδιάστατη απεικόνιση του εσωτερικού του αρχαίου τάφου στην Αμφίπολη. Με την 3D εφαρμογή αυτή δίνεται η δυνατότητα αναπαράστασης και εικονικής πλοήγησης στο εσωτερικό του χώρου του τύμβου λόφου Καστά και η παρουσίαση με κάθε λεπτομέρεια των διαμερισμάτων, των Σφιγγών, των Καρυάτιδων και του ψηφιδωτού δαπέδου με την αναπαράσταση της αρπαγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα!

Βίντεο με την εικονική αναπαράσταση της Αρχαίας Αμφίπολης

Βίντεο με την εικονική αναπαράσταση της Αρχαίας Αμφίπολης που προσπαθεί να δείξει πως μπορεί να ήταν στην αρχαιότητα ολόκληρη η περιοχή και η θέση του ταφικού μνημείου!

 

Αμφίπολη

Πηγή ενημέρωσης για για την Αμφίπολη και την πορεία των νεότερων αλλά και παλαιότερων ανασκαφών, τα ευρήματα στον τύμβο του λόφου Καστά. Δελτία Τύπου, συνεντεύξεις και βίντεο. Η αρχαία ιστορία της περιοχής. Όλα τα νέα του Δήμου Αμφίπολης.

Περισσότερα

Twitter