Σφίγγες Αμφίπολις ανασκαφές

Τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τις αρχαιολογικές ανασκαφές στον τύμβο του λόφου Καστά στην Αμφίπολη χρησιμοποιούνται κατά κόρον αρχιτεκτονικοί και αρχαιολογικοί όροι, άγνωστοι στο ευρύ κοινό. Τι σημαίνουν οι νέες και για πολλούς  "περίεργες" ορισμένες φορές λέξεις που χρησιμοποιούν οι αρχαιολόγοι και έχουν μπεί στην καθημερινή μας ενημέρωση;

Ακόμη και τα πιο αναλυτικά ενημερωτικά δελτία που εκδίδονται από το υπουργείο Πολιτισμού περιέχουν λέξεις και εκφράσεις που μοιάζουν με κρυπτογραφημένα μηνύματα. Το «Πρώτο Θέμα» κατάρτισε ένα μίνι λεξικό με όλους τους αρχιτεκτονικούς και αρχαιολογικούς όρους που έχουν εισβάλει ξαφνικά στην επικαιρότητα. Ισως με αυτό το γλωσσάρι, η προθυμία για την κατανόηση των μυστηρίων της Αμφίπολης να μη σκοντάφτει στην έλλειψη πτυχίου Αρχιτεκτονικής ή Αρχαιολογίας.

 

Αμφίπολη

Πηγή ενημέρωσης για για την Αμφίπολη και την πορεία των νεότερων αλλά και παλαιότερων ανασκαφών, τα ευρήματα στον τύμβο του λόφου Καστά. Δελτία Τύπου, συνεντεύξεις και βίντεο. Η αρχαία ιστορία της περιοχής. Όλα τα νέα του Δήμου Αμφίπολης.

Περισσότερα

Twitter