Πλούτωνας και Περσεφόνη ψηφιδωτό δάπεδο Αμφίπολης

Σύνεντευξη της κας Λίνας Μενδώνη για το ψηφιδωτό του τάφου της Αμφίπολης

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι το ψηφιδωτό που αποκαλύφθηκε στην Αμφίπολη θα αποκατασταθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, καθώς έχουν βρεθεί τμήματα τα οποία είχαν αποκοπεί.

Βρέθηκε μαρμάρινη θύρα στην Αμφίπολη. Πρόκειται για μακεδονικό τάφο του 4ου αιώνα π.Χ.

Τα νέα ευρήματα αποδεικνύουν, σύμφωνα με την επικεφαλής αρχαιολόγο κυρία Κατερίνα Περιστέρη ότι στο λόφο Καστά βρίσκεται ένας μακεδονικός τάφος του 4ου αιώνα π.Χ.. Μάλιστα όπως είπε η υπεύθυνη της ανασκαφής, ενισχύεται η πεποίθηση ότι πρόκειται για «τυπική μορφή μακεδονικού τάφου».

Ακολουθούν οι δηλώσεις που έκανε σε συνέντευξη της, η επκεφαλής αρχαιολόγος των ανασκαφών στο λόφο Καστά Αμφίπολης, κ. Κατερίνα Περιστέρη.

Περιστέρη Κατερίνα Αρχαιολόγος ανασκαφές Τύμβος Καστά ΑμφίποληΝέες δηλώσεις της προϊσταμένης της ΚΗ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κατερίνας Περιστέρη για τις ανασκαφές στην Αρχαία Αμφίπολη. Στο 325-300 πΧ το μνημείο.

Την πεποίθηση ότι το ανασκαφικό έργο στον τύμβο Καστά, στην Αρχαία Αμφίπολη, αφορά μνημείο του τελευταίου τετάρτου του 4ου αιώνα π.Χ., εξέφρασε η προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη, μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους.

"Πιστεύω ότι αυτό το μνημείο είναι ακράδαντα του τελευταίου τετάρτου του 4ου π.Χ. αιώνα και έχουμε όλες τις αποδείξεις γι' αυτό. Είναι μάταιο να βγαίνουν συνάδελφοι και να λένε για ρωμαϊκά χρόνια ή οτιδήποτε άλλο" ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ανασκαφικού έργου.

Υπογράμμισε, δε, ότι η ανασκαφή γίνεται "όχι μόνο για το καλό της αρχαιολογίας, αλλά για το καλό αυτού του τόπου σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο και την παρακολουθεί όλος ο κόσμος".

Καργάκος Σαράντος συνέντευξη ΑΝΤ1 Αμφίπολη Μάγας Αλέξανδρος

Ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή των σημαντικών ανακοινώσεων της αρχαιολογικής ομάδας της κ. Κατερίνας Περιστέρη για τα ευρήματα στην περιοχή της Αμφίπολης, ο ιστορικός συγγραφέας Σαράντος Καργάκος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι στην Αμφίπολη.

 

Αμφίπολη

Πηγή ενημέρωσης για για την Αμφίπολη και την πορεία των νεότερων αλλά και παλαιότερων ανασκαφών, τα ευρήματα στον τύμβο του λόφου Καστά. Δελτία Τύπου, συνεντεύξεις και βίντεο. Η αρχαία ιστορία της περιοχής. Όλα τα νέα του Δήμου Αμφίπολης.

Περισσότερα

Twitter