Αμφίπολη λέοντας πρώτες ανασκαφές 1913Σπάνιες φωτογραφίες από την ανακάλυψη του ιστορικού Λέοντα της Αμφίπολης περιλαμβάνονται στις σελίδες του βιβλίου του Σουηδού αρχαιολόγου συγγραφέα Oscar Broneer, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Αποκάλυψη». Τότε, ο αρχαιολόγος είχε παραθέσει στις σελίδες του βιβλίου το σχέδιο αναπαράστασης που εικονίζεται δίπλα ως μαυσωλείο με τους ιωνικούς κίονες.

Το βιβλίο «The Lion Monument at Amphipolis» που κυκλοφόρησε το 1941 αλλά δεν μεταφράστηκε ποτέ στα ελληνικά περιλαμβάνει ένα φωτογραφικό «οδοιπορικό» στην σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη με εικόνες από την εύρεση του λέοντα ενός επιβλητικού γλυπτού που βρέθηκε σε κομμάτια στις όχθες του ποταμού Στρυμώνα καθώς και από την κατασκευή του μνημείου του για το οποίο ο Oscar Broneer πίστευε ότι δημιουργήθηκε για τον Λαομέδωνα.

 

Αμφίπολη

Πηγή ενημέρωσης για για την Αμφίπολη και την πορεία των νεότερων αλλά και παλαιότερων ανασκαφών, τα ευρήματα στον τύμβο του λόφου Καστά. Δελτία Τύπου, συνεντεύξεις και βίντεο. Η αρχαία ιστορία της περιοχής. Όλα τα νέα του Δήμου Αμφίπολης.

Περισσότερα

Twitter