Βρέθηκε μαρμάρινη θύρα στην Αμφίπολη. Πρόκειται για μακεδονικό τάφο του 4ου αιώνα π.Χ.

Τα νέα ευρήματα αποδεικνύουν, σύμφωνα με την επικεφαλής αρχαιολόγο κυρία Κατερίνα Περιστέρη ότι στο λόφο Καστά βρίσκεται ένας μακεδονικός τάφος του 4ου αιώνα π.Χ.. Μάλιστα όπως είπε η υπεύθυνη της ανασκαφής, ενισχύεται η πεποίθηση ότι πρόκειται για «τυπική μορφή μακεδονικού τάφου».

Ακολουθούν οι δηλώσεις που έκανε σε συνέντευξη της, η επκεφαλής αρχαιολόγος των ανασκαφών στο λόφο Καστά Αμφίπολης, κ. Κατερίνα Περιστέρη.

«Η πόρτα που βρήκαμε ενισχύει την άποψή μας ότι πρόκειται για ένα τάφο και έχουμε ένα καταπληκτικό ταφικό συγκρότημα που ανήκει στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.χ αιώνα», τόνισε η κυρία Κατερίνα Περιστέρη.

«Εμείς προχωρούμε καλά. Η ανασκαφή προχωρεί πολύ καλά και ελπίζουμε να ξέρουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα, όταν θα τελειώσει η ανασκαφή και θα μπορούμε να σας πούμε περισσότερα πράγματα», δήλωσε η επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας που είναι επιφορτισμένη με την ανασκαφή στην Αμφίπολη κυρία Κατερίνα Περιστέρη.

Στο ερώτημα των δημοσιογράφων αν μπορεί να εκτιμήσει σε ποιον «ανήκει» ο τάφος, η κυρία Περιστέρη απάντησε: «Είναι πολύ νωρίς. Αν δεν τελειώσει η ανασκαφή οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να πούνε ποιος είναι, ποιος δεν είναι μέσα».

«Δεν ασχολούμαστε με τα άσχημα σχόλια», αρκέστηκε να πει η επικεφαλής της ανασκαφής στην Αμφίπολη για όσους σπεύδουν να αμφισβητήσουν, ή να εκφράσουν τις δικές τους απόψεις για τα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης.

«Προσπαθούμε να υπάρχει ενημέρωση από τον τελευταίο πολίτη μέχρι τον ειδικό, τον επιστήμονα», δήλωσε η κυρία Περιστέρη.

Πηγή Video enikos.gr


 

Αμφίπολη

Πηγή ενημέρωσης για για την Αμφίπολη και την πορεία των νεότερων αλλά και παλαιότερων ανασκαφών, τα ευρήματα στον τύμβο του λόφου Καστά. Δελτία Τύπου, συνεντεύξεις και βίντεο. Η αρχαία ιστορία της περιοχής. Όλα τα νέα του Δήμου Αμφίπολης.

Περισσότερα

Twitter